top of page

"Egy gombnyomásra újraárazhatom a szállodát" – Revenue Management a RoomRaiserrel

Frissítve: 2023. júl. 2.


Panoráma Hotel Noszvaj étterem
Panoráma Hotel

Kovács-Muhel Ágnes és a Panoráma Hotel Noszvaj csapata több mint egy hónapja használja automata szobaárazó szolgáltatásunkat - tapasztalatikról mesélt nekünk.


A helyes árképzés mindig időigényes feladat


"2019-ben vettük át a szálloda üzemeltetetését. A nyitást követően hagyományos árazással dolgoztunk. A dinamikus árazást a COVID miatti első leállást követően kezdtük alkalmazni egy külső szolgáltató segítségével. Az rövid időn belül nyilvánvalóvá vált, hogy az árak dinamikus mozgatása milyen hatással van/lehet a bevételre és az is, hogy mennyire fontos a valós jelenlét az Online foglalási

rendszerek terében.


Nehéz azonban megtalálni a kompromisszumot a bevételmaximálás és az ésszerű szállodaüzemeltetés között. A channel manager használata egyszerűbbé és gyorsabbá tette az árazás folyamatát. A megfelelő árképzés azonban továbbra is idő- és munkaigényes feladatnak bizonyult. Akár külső szakértőt, vagy megfelelően képzett saját alkalmazottat veszünk számításba, egy kisebb ház költséggazdálkodásába nem biztos, hogy beilleszthető."



Egyre több szálloda áraz dinamikusan, és ez egyre nehezíti a jó árazást


"Saját erőből történő árképzés során azt tapasztaltam, hogy a konkurencia-vizsgálat, a foglaltság- és bevételváltozások folyamatos figyelése és elemzése nagyon sok időt igényel. Begyűjteni időszakonként az árakat különböző foglalási rendszerekből, több konkurens szállodáról, összevetni azokat a sajátjainkkal, a foglaltsággal, ezek alapján árat kalkulálni, kiépíteni egy kedvezményrendszert összetett

feladat és számos hibalehetőséget rejt a több excel táblázat együttes elemzése.


Miután egyre több hozzánk hasonló szálloda áraz dinamikusan, azzal is szembesültünk, hogy az árak ellenőrzését gyakrabban kellene elvégeznünk, mint azt időnk engedi."


dinamikus árazás grafikon
A dinamikus árazás segít a bevételek maximalizálásában

Dávid és Tamás nem csak számokban gondolkodnak, a legkülönbözőbb szempontok mentén segítenek kialakítani az árazást


"A RoomRaiser lehetőségéről a Previo-s (PMS) account manager-ünk tájékoztatott, az ő közbenjárásával nyílt lehetőségem megismerkedni Dáviddal és Tamással és a RoomRaiser rendszerrel. Úgy gondolom első pillanattól kezdve megtaláltuk a közös hangot.


Nagyon tetszett, hogy mind ketten szállodások, így nem csak árakban és számokban gondolkodnak, hanem figyelembe veszik a szálloda sajátosságait, az üzemeltetési szempontjainkat is és ezek alapján alakították szállodára szabva magát a rendszert. Nagy segítség volt számomra például a versenytársak meghatározására tett javaslataik."



Gyors paraméterezés és zökkenőmentes integráció a jelenleg használt hotel management rendszerünkkel


"A rendszer beüzemelése is egyszerű és gyors volt: egy online megbeszélés után egy rövid kérdéssorra kellet válaszolnunk, illetve néhány, PMS-ből lekérhető reportot kértek Dávidék. Ezután létrehozták a Previo és a RoomRaiser közötti ingyenes összeköttetést, majd egy szintén ingyenes tanácsadás keretében segítettek meghatározni a valós versenytársainkat és beállították az árakat meghatározó

paramétereket. Ezt követően mi is megkaptuk a bejelentkezési adatokat és innentől néhány nap alatt együtt tudtuk finomhangolni az árazást.


Egy hónapig ingyen és minden kötelezettség nélkül használhattuk a rendszert és csak ezután kezdődött meg a fizetős időszak."




A rendszer használata egyszerű, néhány kattintás alatt módosíthatom a javítandó árakat


"Egy hónapja használom a rendszert, tapasztalataim alapján a használata egyszerű, táblázatban lekérhető lista könnyen feldolgozható és átlátható. Egy kattintással listázható az összes ármódosításra javasolt időpont.


A beüzemelés során folyamatosan egyeztettünk. Néhány szállodai mutató és statisztikai adat megküldése után szinte azonnal egy használatra kész rendszert kaptam. A használat során felmerülő kérdéseimre hamar választ, megoldást kapok."



RoomRaiser árazórendszer képernyőkép
A rendszerben egyszerűen nyomon követhető az árak változása

Növekvő bevétel, kevesebb munka – alacsony díjért!


"A rendszer használati díja lényegesen kedvezőbb mint a korábban kapott ajánlatok. Ár-érték arányban kiváló, hiszen havi néhány Euró/szoba díjért cserébe bármikor, egy gombnyomással újraárazhatom a szállodát akár a következő teljes évre. Ezzel akár napi több órányi munkát is megspórolok, maga a dinamikus árazás pedig akár 20-30%-al több bevételt is jelenthet, amit manapság nem szabad

'az asztalon hagyni'.”



Kinek ajánlható a RoomRaiser?


"A RoomRaiser rendszer használatát kisebb és közepes szállodák számára ajánlom, ahol nincs külön Revenue Manager, de értékesítenek az online szállásfoglalási rendszerekben (OTA-kon) és elsősorban csatornaként tekintenek ezekre a felületekre. Bátran ajánlom azok számára is akik kezdőként ismerkednek a revenue-menedzsmenttel, dinamikus árazással."



Összegzés – hogyan működik a szolgáltatásunk:


A Panoráma Hotel Noszvaj tökéletes példája annak hogyan tud a RoomRaiser különböző szolgáltatásaival segíteni a professzionális Revenue Management és dinamikus árazás elérésében.


Különböző hoteleknek különböző szükségleteik vannak, így megoldásainkat is aszerint dolgoztuk ki, hogy mindenki a maga számára legtökéletesebbet tudja kiválasztani. Ezek a következők:



1. Digitális szolgáltatás


Kinek javasoljuk?

– Aki tisztában van a modern Revenue Management alapjaival, esetleg már használ is dinamikus árazást, de kevés rá a kapacitása, hogy minden nap órákat töltsön a megfelelő árak kalkulálásával.


Mit takar a szolgáltatás?

– Egy online felületen keresztül, a szálloda belső adatai, a versenytársak adatai, és egyéb, keresletet befolyásoló tényezők alapján a RoomRaiser folyamatosan újraszámolt ár-javaslatokat

ad meg a hotelnek.


Hogyan működik?

– Rövid, online megbeszélés után a szálloda kitölt egy kérdéssort, a PMS-rendszerét összekötjük a RoomRaiser rendszerével, ingyenes tanácsadás keretében beállítjuk a versenytársakat és árazási paramétereket és már mehet is az ár-szolgáltatás!



2. Audit


Kinek javasoljuk?

- Aki szeretné kiszervezni az árazással kapcsolatos munkákat, és/vagy aki szeretne egy külső, szakértői képet és javaslatokat kapni az értékesítési és Revenue Management tevékenységeiről.


Mit takar a szolgáltatás?

– Megbeszélések és adatszolgáltatás után a RoomRaiser szakértői 1-2 hét alatt egy riportot állítanak össze, amiben összefoglalják az értékesítés jelenlegi helyzetét, erősségeit, javítanivalókat, a szálloda lehetőségeit és konkrét javaslatokat tesznek.



3. Kiszervezett Revenue Management szolgáltatás


Kinek javasoljuk?

– Akinek nincs meg a szakmai tudása és/vagy kapacitása, hogy modern Revenue Management tevékenységet folytasson szállodájában.


Mit takar a szolgáltatás?

– Az Audit szolgáltatásunk után a RoomRaiser szakmai csapata a közösen kialakított

stratégia szerint szakértői csapatával és saját fejlesztésű szoftverének használatával teljes egészében átveszi a szállodától a Revenue Management-el és az árazással kapcsolatos tevékenységeket.



Spórolja meg a monoton munkafolyamatokat és növelje bevételeit a RoomRaiser-rel! Vegye fel velünk a kapcsolatot!




187 megtekintés
bottom of page